Waarom hebben uw voeten behoefte aan de e.b.fusselastic?

De gezonde voet van de mens beschikt over een natuurlijke 3-punts-vering, welke u voor uw voetproblemen beschermd. Dit betekend, dat er drie belastingspunten en drie bruggen zijn, die bij de belasting door het lichaamsgewicht stootdempend in elkaar veren en zo de schokken tijdens het lopen opvangt. Om deze voeteigen 3-punts-vering te behouden, hebben uw voeten een natuurlijke ondergrond nodig. Daarbij kunnen zich de grote bal, de kleine ballen en het hielbeen in de losse grond ingraven. Door de wisselende gewichtsverplaatsing, van de ene op de andere voet, vindt zo een natuurlijke spiertraining plaats.Tegenwoordig gaat de mens overwegend over harde bodems, beton en stenen. Spieren, banden en pezen verslappen.
De voeteigen, resp. aangeboren 3-punts-vering verkommert. De gevolgen zijn civilisatiebeschadigde voeten en de typische voetproblemen nemen hun beloop.

Bij veel mensen heeft het lichaam de grenzen van de fysieke belasting bereikt. Dit komt door activiteiten, die ons tot onnatuurlijke bewegingen en schadelijke lichaamshoudingen dwingen.
Zelfs bij normaal lopen komen bij elke stap – door de stoot van de hak op de grond – schokken vrij, die wel 80-100% van het lichaamsgewicht bedragen.Deze schokgolven verbreidden zich na het samenkomen van voet, schoen en bodem razend snel via onderbeen, knie, bovenbeen en heup tot aan de halswervel. Het kraakbeen in de gewrichten wordt overbelast, zij verliezen door toenemende belasting en ouderdom hun elasticiteit en kunnen een gedeelte van hun fysiologische taak, de schok- en vibratiedemping, niet meer uitvoeren.